Croportal tvrdi: Tuzla krije fašističko-genocidno lice, to je mali Teheran!

by admin
| 12:25
1702_croportal
  •  
  •  
  •  
  •  

Skrnavljenje kapele sv. Ante u Bukinju, koja se našla na meti ovdašnjih vandala i razbojnika, bio je povod za gnusan medijski napad portala „Croportal.ba“ na Tuzlu i sve njene građane.

Naime, kao u uvod u vijest o spomenutom skrnavljenju Kapele sv. Ante u Bukinju, ovaj portal iza kojeg stoji NVO „Crotia libertas“, iznio je niz teških uvreda na račun Tuzle i njenih građana.

Tako su u svom tekstu naveli:

“Da Tuzla već odavno krije svoje fašističko-genocidno lice, svima je poznato. Ali da tolika mržnja izvire na svakom koraku, nismo bili ni svjesni. Oskvrnjuju se groblja, ruše povratničke kuće, protjeruju nebošnjaci, etnički se čisti grad Tuzla od svih koji misle i izgledaju drugčije od stanovnika ovog malog Teherana, kako ga nazivaju. Hrvati se još jednom žele zastrašiti ali fašistima iz Tuzle to očito ne ide od ruke“.

Nakon uvreda i neargumentovanih optužbi, danas je raegovaolo tek udruženje „Front“, a isto se u najblažem obliku očekuje i od općinskih struktura vlasti, koje u zaštiti integriteta onih koji su ih birali ne bi smjeli šutjeti na riječi, koje Tuzli i i Tuzlacima u ovom obliku do sada niko nije uputio.

Tuzlainfo / A. V.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.