Revija ljepote kose i tijela: Tuzla 26. februara domaćin Prvenstva frizera BiH

by admin
| 10:02
1402_frizura_2
  •  
  •  
  •  
  •  

U organizaciji Kluba frizera i kozmetičara Tuzla, 26. februara u SKPC Mejdan održat će se Savezno prvenstvo frizera BiH i Otvoreno prvenstvo grada Tuzle.

Pobjednici ovog takmičenja stiču pravo učešća na Evropskom prvenstvu frizera u Beču, 25. i 26. marta,  gdje će nastupiti kao Reprezentacija BiH.

– Želimo učestvovati u razvoju savremenih tokova frizerske struke, kako u području naše regije tako i Evrope i svijeta. Želimo razmjeniti ideje i iskustva, te evropskoj i svjetskoj baštini u oblasti estetike ponuditi naše koncepte ljepote kose i tijela, oplemenjene nepresušnim vrelom bosanskohercegovačkih različitosti – ističu u Klubu frizera i kozmetičara Tuzla, koje je osnovano još 1987. godine.

Prvenstvo će u velikoj mjeri biti interesantno za mlade frizere koji pohađaju strukovnu školu, jer će na jednom mjestu i u jednom danu imati priliku da vide sve kreativne sposobnosti svojih starijih i iskusnijih kolega u ulozi takmičara i demonstratora.

Klub frizera i kozmetičara Tuzla u svom dugogodišnjem postojanju organizovao je mnoga takmičenja i stručne prezentacije, a klub je bio i organizator posljednjeg, 17. Saveznog prvenstva frizera bivše Jugoslavije u maju, 1990.

(TI) / Fotografije sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u Milanu (by Emina Jahić)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1402_frizura_5

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.