(FOTO): Premijer Sead Čaušević posjetio snijegom zatrpana sela u Kladnju!

by admin
| 7:35
0702_kladanj1
  •  
  •  
  •  
  •  

Juče su općinu Kladanj u kojoj je već 13 dan na snazi Odluka o proglašenju stanja prirodne nepogode izazvane visokim snijegom i niskim temperaturama, posjetili premijer Tuzlanskog kantona, Sead Čaušević, te predstavnici Civilne zaštite TK.

-Sredstva od 10.000,00 KM koje smo već dodijelili Kladnju u cilju prevazilaženja nastalog problema su apsolutno nedovoljna i mi trebamo u narednom periodu kada se kompletira zahtjev koji će se uputiti prema nadležnim organima Tuzlanskog kantona ta sredstva povećati – istakao je Sead Čaušević, premijer TK.

Nakon održanog sastanka sa načelnikom općine Kladanj  Fuadom Imamovićem, delegacija se uputila uskim, ali za sada prohodnim putem prema snijegom zavejanim naseljenim mjestima u mjesnoj zajednici Tuholj.

-Obradovala me je posjeta premijera Tuzlanskog kantona i njegovih saradnika i zahvaljujem im se na spremnosti da nam pomognu kako bi prevazišli ovaj problem. Stanje na terenu govori da smo mi i pored velikih količina snijega zahvaljujući dobroj organizaciji, nadljudskim naporima ekipa za čišćenje snijega i pomoći naših građana uspjeli da zaštitimo svoje građane i njihovu imovinu – kazao je načelnik Imamović.

U općini Kladanj za sad su putevi prema svim naseljenim mjestima očišćeni, a ekipe za uklanjanje snijega i sinoć su s obzirom da je snijeg padao bile na terenu.

Tuzlainfo / F.M. /

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.