Američki univerzitet BiH ulazi u proces akreditovanja po bh. pravilima

by admin
| 7:04
0201_monks1
  •  
  •  
  •  
  •  

Gospodin Joseph E. Gurubatham, direktor za razvoj Kampusa Akreditacione agencije SAD-a i predstavnici Američkog univerziteta BiH u Tuzli, gospoda Denis Prcić i Asim Jusić, sastali su se jučer sa prof. dr. Nađom Avdibašić-Vukadinović, ministricom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

Predstavnik Akreditacione agencije trenutno je u radnoj posjeti Američkom univerzitetu BiH u Tuzli, gdje se želi informirati i upoznati sa organizacijom i radom AUBiH i sistemom visokog obrazovanja, kao i nadležnostima i aktivnostima Ministarstva na području Tuzlanskog kantona, i sa dosadašnjim koracima koji su učinjeni od strane Američkog univerziteta BiH u Tuzli prema nacionalnoj agenciji SAD –a kada je u pitanju proces akreditacije.

Ministrica, prof. dr. Nađa Avdibašić- Vukadinović je tokom razgovora upoznala g-dina Gurubathama sa postupkom akreditiranja visokoškolskih ustanova u Tuzlanskom kantonu, te je izrazila zadovoljstvo njegovom posjetom i potrebom da Ministarstvo upozna sa aktivnostima procesa akreditacije Akreditacione agencije SAD-a.

Ministrica Avdibašić-Vukadinović istakla je da će Američki univerzitet BiH, bez obzira na proces akreditacije njihove nacionalne agencije, ući i u proces akreditovanja po pravilima Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete Bosne i Hercegovine.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.