Galerija BKC Tuzla: Otvorena izložba “Manufaktura”

by admin
| 7:02
2901_bkc
  •  
  •  
  •  
  •  

Tradicionalna izložba u organizaciji grupe likovnih umjetnika okupljena u Udruženju “Manufaktura” Tuzla, otvorena je sinoć u galeriji Bosanskog kulturnog centra Tuzla, a pod nazivom “Ko zna koja po redu”.

– Izložili smo razne radove: fotografije, slike, print te vizuelnu umjetnost. Svake godine izložba ima neki “šmek” i trudimo se naći put da naš projekat živi – kazao je tuzlanski slikar i član Manufakture Mirsad Hadžiefendić.

– Želja nam je pokazati ono što smo radili tokom prošle godine. Prije smo znali stvarati u BKC Tuzla i nakon 15 dana stvaranja otvoriti izložbu i pokazati urađeno, ali nažalost zbog nedostatka vremena izlažemo radove koji su nastajali tokom čitave godine. Osim stalnih članova Udružena sa nama su večeras i mnogi gosti koji sarađuju sa nama – kazao je tuzlanski fotograf i slikar Alija Kamber.

Dragan Vasilj umjetnik koji već treći put učestvuje na izložbi u organizaciji “Manufakture” kazao je da je sam projekat „Manufakture“ velika stvar za Tuzlu i umjetnike.

Manufakturu Tuzla čine mladi tuzlanski umjetnici koji su početkom 2004. odlučili se ujediniti oko jedinstvenog projekta kojeg su nazvali “Manufakturom”.

Projektom “Manufaktura” su željeli napraviti pravu kreativnu radionicu u kojoj će se kovati i brusiti njihove umjetničke vizije, od slika i skulptura do fotografija.

Cilj članova udruženja “Manufaktura” jeste oživjeti gotovo usahlu likovnu scenu u Tuzli i osvojiti prostor za neafirmirane, a vrlo talentirane mlade ljude koji se bave umjetnošću.

(TI/BKC Tuzla) / Foto by BKC Tuzla

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.