Četiri tuzlanska sportska kluba na „budžetskim jaslama“: Za FK Sloboda 85.000 KM!

by admin
| 12:06
2703_fk_sloboda
  •  
  •  
  •  
  •  

Među javnim preduzećima, ustanovama i udruženjima, koji će putem redovnih mjesečnih tranši dobijati sredstva iz Budžeta Općine Tuzla, našla su se i četiri sportska kolektiva i Sportski savez Općine Tuzla.

Tako će Općina Tuzla u 2012. godini ovim putem sufinansirati rad FK Sloboda, KK Jedinstvo, OKK Sloboda i Aero klub Tuzla, dok će ostali sportski kolektivi sredstva od Općine Tuzla potraživati putem Javnog poziva, koji će biti objavljen u toku godine.

Najveći iznos će dobiti FK Sloboda, kojoj će, s obzirom na blokirani račun, sredstva biti doznačena putem računa SD „Sloboda“, čiji su udruženi članovi. Tako će FK Sloboda mjesečno dobijati 7.083 KM ili  85.000 KM za godinu dana.

Za OKK „Sloboda“ Tuzla  je predviđeno 30.000 KM, za KK “Jedinstvo” Tuzla  26.350 KM, te “Aero klub” Tuzla, koji osim sportskog, ima i društveno korisni značaj za Općinu Tuzla, 36.000 KM .

Sportski savez općine Tuzla na godišnjem nivou dobije 28.000 KM, a putem mjesečne tranše za trenažni proces i troškove takmičenja sportskih klubova u sportskim objektima, 300.000 KM se doznači na JP SKPC „Mejdan“, „Aquatech“ Tuzla (Bazen Hotela Tuzla) i Univerzitetskoj sportskoj dvorani Tuzla.

Tuzlainfo / A. V. / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.