Cabaret predstava “Ja, mahaluša” oduševila i tuzlansku publiku!

by admin
| 8:40
2201_mahalusa
  •  
  •  
  •  
  •  

U prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra Tuzla, sinoć je po prvi put u Tuzli izvedena cabaret predstava “Ja, mahaluša” koja je u prošloj godini bila apsolutni pozorišni hit u BiH.

Tuzlaci su u BKC-u imali priliku da učestvuju u ovom muzičko-scenskom hepeningu koji je nastao prema bestseleru Indire Kučuk-Sorguč „Ja, mahaluša“.

– Jako volim Tuzlu i negovorim ovo iz kurtoazije. Ja sam dugogodišnji posjetilac mnogih kulturnih zbivanja u gradu soli, i naprosto sam sretna što mi u ovom dijelu BiH imamo takav Bosanski kulturni centar koji sigurno baštini dugu tradiciju, ne samo kulturnog oživljavanja, nekih posebnih predstava ili događanja, nego jednostavno ima tradiciju opstajanja kulturnog identiteta u ovom djelu BiH – kazala je Kučuk-Sorguč.

Predstava „Ja, mahaluša“ dosada je imala 38 izvođenja koje je publika nagradila istinskim oduševljenjem. Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima  ponudila je publici originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike, pokret i plesne tačke.

Glavnu ulogu tumačila je Nela Đenisijević koja je dosadašnjim izvođenjima pobrala sve simpatije publike. Režiju i dramaturgiju potpisuje Mirela Trepanić, a uz Nelu u predstavi igra  Nenad Tešić i Ansambl Cabaret.

Tekst i foto by BKC Tuzla

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.