A2 liga: Slobodi pobjeda, živinički košarkaški napustili teren dva minuta prije kraja!

by admin
| 7:26
2201_okk_sloboda

U derbi utakmici A2 košarkaške lige BiH, koju su sinoć u Mejdanu odigrali OKK Sloboda i KK Živinice 78 Dino Kafa, bilo je zanimljivo samo van terena.

Naime, igrači Slobode su od prve minute dokazali da su bolja skupina igrača i da imaju prednost u svim segmentima igre od, do jučer, prvoplasiranih Živiničana.

Predvođeni raspoloženim Tanasilovićem (21) i Džambićem (15), Tuzlaci pobjedu niti u jednom trenutku nisu dovodili u pitanje.

Međutim, da se izvještaj sa utakmice ne bi završio na prethodnoj rečenici, pobrinuo se trener gostiju Mario Sović, kojeg tuzlanska publika pamti kao igrača KK „Brčko 108“ u ratnom i poratnom periodu.

Naime, samo dva minuta prije kraja utakmice (86:57), nezadovoljan sudijskom odlukom da  duel dva igrača na terenu, ne okarakterišu faulom u korist njegove ekipe, Sović je burno reagovao, dobio tehničku grešku, pa isključenje.

Međutim, umjesto da on napusti teren, odlučio je povući ekipu, čiji se dio od šest igrača nakon deset minuta pauze vratio na teren i okončao jučerašnji cirkus u Mejdanu.

Utakmica je završena rezultatom 99:59.

Tuzlainfo / A. V./