Vlada TK-a povukla tužbu: “Livnica” opravdala utrošak 90.000 KM nakon pet godina!

by admin
| 8:30
0211livn
  •  
  •  
  •  
  •  

Vlada TK je prihvatila je i Informaciju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona sa prijedlogom načina pravdanja utroška sredstava za realizaciju projekta ugradnje filterskih postrojenja na elektrolučnoj peći u Livnici čelika u Tuzli.

U skladu sa prihvaćenom Informacijom Ministarstvu i Kantonalnom pravobranilaštvu je data saglasnost da povuku tužbu protiv „Livnica čelika” d.o.o. Tuzla i „Bosnia Valves” d.o.o. Tuzla koja se odnosi na povrat odobrenih namjenskih sredstava u iznosu od 90.000,00 KM.

Naime, pomenuta sredstva su firmi „Bosnia – valves” odobrena 2006. godine, a obzirom da do mjeseca decembra 2011. godine, zbog brojnih razloga među kojima su štrajkovi, smrtni slučaj i dr., nije bio dostavljen izvještaj o utrošku sredstava Ministarstvo je putem Kantonanog pravobranilaštva podiglo tužbu protiv pomenutog subjekta

Kako je krajem 2011. godine Ministarstvu dostavljen izvještaj i dokumentacija o utrošku namjenskih sredstava Vlada je dala suglasnost za povlačenje tužbe.

(TI) / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.