Izvještaj delegata otkriva detalje: Na Tušnju se potukli juniori Slobode i Željezničara

by admin
| 15:19

U 23. kolu Omladinske Premijer lige BiH na pomoćnom stadionu Tušanj odigran je susreta juniora Crveno – crnih i Željezničara. Bio je ovo derbi kola obzirom da su gosti prvoplasirana ekipa lige.

U sudijskoj nadoknadi vremena kod rezultata 1:0 za FK Sloboda došlo je do naguravanja fudbalera domaćeg tima i Željezničara, a tom prilikom gostujući igrač broj 3 (Adnan Alihodžić) je glavom udario domaćeg igrača broj 2 (Darko Todorović). Bila je to iskra koja je zapalila vatru na terenu, te je otpočeo fizički obračun igrača oba tima. U izvještaju delegata susreta navedeno je:

“Klub domaćin organizovao današnji meč uz određene propuste (izostala pravovremena reakcija redarske službe i pripadnika MUP-a prilikom incidentne situacije u sudijskoj nadoknadi vremena-90+3 minuti). Susret uredno najavljen i odobren od strane MUP-a TK PU Tuzla, PS Zapad. Prisutno vozilo hitne medicinske pomoći. Predstavnici klubova shodno Propozicijama uredno prijavili spiskove igrača sa urednim sportskim legitimacijama. Na terenu kao i na tribinama nije bilo incidenata sve do 90+3 minute, kada je nakon međusobnog naguravanja gostujući igrač broj 3. glavom udario domaćeg igrača broj 2. Nakon toga nastala je opća tuča između igrača oba tima koja je trajala oko 3,5 minuta. Tokom trajanja tučnjava dva navijača domaćeg tima su ušla u teren pri čemu uspjeli udariti vratara gostujuće ekipe i igrača br.15. Nakon smirivanja situacije stvoreni su uslovi za nastavak susreta , međutim gostujuća ekipa je napustila teren i zaputila se u svlačionice.”.

Prava je šteta što je u finišu meča nervoza na terenu prouzrokovala ove nemile scene. Tim više što je Klub do sada organizovao na desetine utakmica mlađih kategorija (Omladinska Premijer liga, Prva omladinska liga BiH – Sjever, Omladinska liga TK) koje su završavane bez ijednog incidenta.

(TI/fksloboda)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.