Premijera na jesen: U Tuzli završeno snimanje filma “Prva postava”

by admin
| 12:19

U nedjelju, 26.4. u Tuzli je završeno snimanje dugometražnog igranog filma “Prva postava” započeto prije desetak dana u Brčkom. Ekipa mladih filmskih entuzijasta sastavljena od pojedinaca iz Brčkog, Tuzle, Zenice, Banja Luke, Bijeljine, Novog Sada i Beograda, realizirala je film po scenariju i u režiji brčaka Boška Jovičića, a u koprodukciji Udruženja za multimedijalnu produkciju “Scena 101” iz Tuzle i Udruženja “E.P.A.” iz Brčkog.

“Prva postava” je topla i iskrena priča o prijateljstvu i zajedništvu u pozadini koje je fascinacija autora imaginarnim životnim, prostorom neke druge Jugoslavije u kojoj rata nije bilo. Šest prijatelja nalaze se u borbi za vlastiti identitet na životnim prekretnicama. Jedan je od rijetkih BH filmova koje realizuju potpuno nezavisni i mladi autori. 

O samom snimanju, autor filma Boško Jovičić kaže: “Snimanje je proteklo u najboljem raspoloženju. Bilo je naporno, bilo je tenzija ali i smjeha i mislim da su ta tri sastojka recept za odličan film. Najviše sam ponosan na moje glumce i tehničku ekipu koji su uvijek bili na visini zadatka.”

“Sretan sam jer smo uspjeli izvesti jedan veliki projekt od početka realizacije prošle godine pa do snimanja. Čeka nas još mnogo posla, predstoji nam montaža i rad na dodatnim vizualnim detaljima. Već na jesen nas očekuje premijera, zatim mini turneja po bh gradovima i festivalska prikazivanja. Sam proces realizacije filma protekao je kao da su se neke zvjezdice sklopile nad ovim projektom i zaista sam ponosan na nas” izjavio je Darjan Minov, jedan od producenata filma.

Glavne uloge u filmu igra šest mladića iz Brčkog, Tuzle i Zenice, Ermin Avdić, Feđa Zahirović, Damir Glibanović, Edin Bečić, Kenan Beganović i Haris Hadžisejdić. Direktor fotografije, snimatelj i montažer je Bojan Josić, a producentiSandra Ikanović, Darjan Minov i Jevto Ilić. Scenario i režiju filma potpisuje Boško Jovičić. 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.