Tužilaštvo TK: Hadžić osumnjičen za tri pokušaja ubistva, određen jednomjesečni pritvor

by admin
| 11:14

Kantonalni sud Tuzla je prihvatio dopunjeni prijedlog  Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru  jednomjesečnog pritvora  za  dvadesetogodišnjeg Galiba Hadžića, nastanjen u Lukavcu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri  pokušaja ubistva u februaru i martu 2014. godine u Lukavcu i Tuzli.

Hadžić je također  osumnjičen  da  je   u sticaju počinio i krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije  TK.

Osumnjičenog  je krajem aprila ove godine, nakon što je lišen slobode u Zagrebu,  ovom Tužilaštvu izručilo  pravosuđe i Interpol Republike Hrvatske, a  na osnovu međunarodne potjernice raspisane  po naredbi Kantonalnog suda Tuzla.

On je osumnjičen da je 19. februara 2014. godine u Lukavcu ispalio  hitac iz pištolja i  Sanelu Toromanoviću   nanio prostrelnu povredu u predjelu stomaka.

Također da je 3. marta 2014. godine u blizini Tržnog centra Sjenjak u Tuzli iz automatske puške ispalio veći broj hitaca  prema automobilu u kojem su bili  Beriz Kabilović i Džani Elezović i nanio im veći broj povreda u predjelu nogu.

 Poslije izvršenih krivičnih djela Hadžić je bio u bjekstvu. Kada je identifikovan kao osumnjčena osoba, za njim je raspisana  operativna potraga u Bosni i Hercegovini.  Nakon što su prikupljena saznanja da se nalazi na teritoriji Republike Hrvatske, raspisana je i međunarodna potjernica,  na osnovu koje je i izručen Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Postupajući tužilac je ispitao osumnjičenog. Istraga u ovom predmetu se nastavlja – saopšteno je.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.