Održan 20. “Auto Rally Tuzla 2015.”: Dva kluba iz Tuzle na pobjedničkom postolju

by admin
| 19:54

Na 20. “Auto Rallyiju Tuzla 2015.”, koji je dnas održan na poligonu Filozofskog fakulteta u Tuzli, nastupilo je 40 vozača iz osam bh. klubova.

U klasi 1 pobijedio je Mirza Žabić iz kluba Spark Tuzla. Drugi je bio Alija Karabašić /Komotin Jajce/ a treći Muris Žabić /SPARK/.

U klasi 2 najspretniji je bio Ivica Malić iz Komotina ispred Armina Ganibegovića iz Auto kluba Jajce i vozača tuzlanskog SPARK-a Borisa Novaka.

U klasi 3 pobjedu je ostvario Nihad Atiković iz TUZAMKA. Drugi je bio Miralem Zaimović iz Brčkog a treći Nedim Atiković iz TUZAMKA.

U klasi 4 slavio je Muamer Julardžija iz Elektromehanike Jajce. Vozačima Komotina Salki Duranoviću i Adisu Julardžiji je pripalo drugo i treće mjesto.

U konkurenciji žena pobijedila je Nada Dželilović iz Elektromehanike a kod invalida Muris Žabić iz SPARK-a. U karting kupu prva je Melina Tučić, drugi Muhamed Bureković a treće mjesto pripalo je Amiru i Anisu Ajdasliću.

U poretku klubova najbolji je bio Komotin iz Jajca, drugo i treće mjesto osvojili su tuzlanski klubovi SPARK i TUZAMK. Ovaj Reli se boduje za šampionat BiH u automobilizmu – disciplina ocjenska vožnja spretnosti.

(TI/rtvtk) Foto by TUZAMK

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.