Kupola prevelik zalogaj: Urađen jeftiniji projekat natkrivanja Gradske pijace!

by admin
| 9:53
1011_pijaca
  •  
  •  
  •  
  •  

Gradska pijaca u Tuzli, već odavno je trebala biti potpuno obnovljena prema idejnom rješenju “Projektnog atelja CADing” Tuzla, prihvaćenom na kolegiju općinskog načelnika još u augustu 2008. godine.

Međutim,  za obnovu i natkrivanje Gradske pijace sa kupolom trebalo je izdvojiti oko 2,5 miliona KM, što ovo preduzeće i gradski budžet nisu mogli mogli podnijeti.

Nadzorni odbor ovog preduzeća nedavno je donio odluku o izradi novog, dosta jeftinijeg projekta, koji je nedavno i završen.

Načelnik Jasmin Imamović u utorak je  sa saradnicima, održao sastanak sa direktorom preduzeća „Tržnice i pijace“ i projektantom projekta natkrivanja glavne, odnosno Velike pijace u Tuzli, a u cilju informisanja o toku ovog priojekta.

Kako je saopšteno iz Kabineta načelnika Imamovića, nakon informacije, koju je podnio direktor „Tržnica i pijaca“,  konstatovano  je da je idejni projekat natkrivanja završen.

Naloženo je da se odmah pristupi izradi glavnog projekta, podnese zahtjev za izdavanje rješenja o urbanističkoj saglasnosti, pripremi dokumentacia za provođenje postupka odabira najpovoljnijeg izvođača, podnijese zahtjev za izdavanje odobrenja za građenje, a kako bi se stekli svi potrebni , zakonom propisani uslovi za izgradnju ovog za Tuzlu veoma značajnog objekta.

Početak realizacije projekta bi trebao uslijediti za nekoliko mejseci.

Tuzlainfo / A. V./ Foto: Staro idejno rješenje natkrivanja pijace

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.