Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih TK: Najuspješniji predstavnici OŠ Sjenjak (FOTO)

by admin
| 8:10

JU OŠ „Bukinje“ Tuzla, jučer je bila domaćin XXII Smotre naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Tuzlanskog kantona, kojoj su pokrovitelj bile BH Pošte Federacije BiH, a organizator Udruženje za naučno-tehnički odgoj mladih u Tuzlanskom kantonu.

Lijep i sunčan dan, iskorišten je za prezentaciju iz 47 takmičarskih disciplina, podijeljenih u ekipne discipline (nastava tehničke kulture); tematske izložbe, sportsko-tehničke discipline, demonstracije radova iz automatike, robotike, primjene računara u tehnici, crtanog, igranog, dokumentarnog filma i spota, umjetničke fotografije na slobodnu i zadanu temu (Kulturno-historijske znamenitosti BiH) i radove predagoga tehničke kulture.

Takmičili su se mladi tehničari Tuzlanskog kantona, njih oko 400 direktnih takmičara, predvođeni sa oko 160 mentora tehničke kulture i informatike, iz 87 osnovnih škola, odnosno Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla i Centra za obrazovanje, vaspitanje, rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla.

Smotru su svečano otvorile Elvira Šišić, predsjednica Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u Tuzlanskom kantonu i mr.Elvira Slomić, član Upravnog odbora Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u Tuzlanskom kantonu, dok se svima obratio i mr. Milan Cvijetinović, nekadašnji stručni savjetnik za tehnički odgoj i informatiku.

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona, bio je pristutan sa svojim predstavnikom danas u Bukinju, jer nas je posjetio inž. Josip Vojnić, stručni savjetnik Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, Tuzla. Prezentaciju robota „Maško“ izvršili su naši stalni saradnici, učenici Srednje mašinske škole Tuzla, predvođeni prof. praktične nastave Draganom Hura.

Najuspješnijih šest predstavnika iz svih 47 takmičarskih disciplina, boje Tuzlanskog kantona i svojih osnovnih škola, braniće na 54. Smotri naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Bosne i Hercegovine, kojoj su domaćini, prvi put, nakon 39 godina, Grad Tuzla, odnosno osnovne i srednje škole našeg grada.

U ukupno plasmanu, najuspješniji su bili: JU OŠ „Sjenjak“ Tuzla sa osvojenih 1998 bodova, zatim JU OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac – 1778 bodova i JU OŠ „Banovići“ Banovići -1649 bodova.

-Zahvaljujemo se menadžmentu i svim uposlenicima JU OŠ „Bukinje“ na uspješnom domaćinstvu, mladih tehničarima čestitamo na uspješnim rezultatima, a još bolje im želimo na 54. Smotri naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Bosne i Hercegovine, koja je planirana od 22. do 24. maja 2015. godine u Tuzli – istakli su iz Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u Tuzlanskom kantonu.

Više fotografija pogledajte u glariji na našoj Facebook Fan stranici.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.