Zgrada Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Tuzli će koštati 5,5 miliona KM!

by admin
| 7:10
0402uiobih
  •  
  •  
  •  
  •  

Uprava za indirektno oporezivanje BiH izabrala je kompaniju Strabag Sarajevo za izvođača radova za izgradnju zgrade Regionalnog centra UIO u Tuzli.

U postupku javnog tendera, Strabag je dostavio ponudu od 5,5 miliona KM koja je ocijenjena kao ekonomski najpovoljnija, potvrdio je za eKapiju Ratko Kovačević, glasnogovornik UIO BiH.

– Lokacija na kojoj će se graditi zgrada Regionalnog centra UIO u Tuzli nalazi se na adresi Mitra Trifunovića Uče, neposredno pored sadašnje zgrade Regionalnog centra UIO u Tuzli, koja je nekada pripadala saveznoj upravi carina i danas je u državnom vlasništvu – kazao je Kovačević.

Izgradnja zgrade Regionalnog centra UIO u Tuzli finansiraće se iz sredstava budžeta Uprave na poziciji za višegodišnja kapitalna ulaganja.

Potpisivanje ugovora za izgradnju zgrade Regionalnog centra UIO u Tuzli, sa odabranim najpovoljnijim izvođačem kompanijom Strabag Sarajevo, planirano je odmah na početku 2012. godine, a izvođač će započeti radove na terenu nakon odabira nadzornog organa, što se očekuje početkom februara 2012. godine.

TI/ekapija.ba / Foto: Zgrada Uprave u Sarajevu

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.