U MUP-u TK-a uspostavljeni sistemi kontrole zlopotrebe službenih vozila

by admin
| 17:18
0101_muptk
  •  
  •  
  •  
  •  

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Uredbu o dopuni Uredbe o načinu i uslovima korištenja službenih putničkih vozila i kontroli utroška goriva kantonalnih organa.

Ovom uredbom Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona izuzima se od primjene i obavezuje da oblik i sadržaj evidencija o korištenju službenih vozila i način njihovog vođenja, propiše svojim internim aktom.

Naime, organizaciona struktura Ministarstva unutrašnjih poslova je specifična u odnosu na druge kantonalne organe uprave, pa primjena Uredbe ne bi bila praktična i racionalna za Ministarstvo imajući u vidu poslove koji se obavljaju i činjenicu da se veći broj organizacionih jedinica, nalaze van sjedišta Ministarstva.

U cilju kontrole korištenja službenih vozila u Ministarstvu su već uspostavljeni sistemi kontrole koji su funkcionalni i onemogućavaju zloupotrebu u korištenju službenih vozila, a primjena Uredbe u Ministarstvu bi dovela do dupliranja evidencija i usložnjavanja procedura, a što bi se odrazilo na efikasnost u radu operativnih službenika i ostalih službenika Ministarstva.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.