Sumiranje godine: Takmičari KBS Tuzla Sinbra u 2011. osvojili 356 medalja!

by admin
| 11:01
mir2602
  •  
  •  
  •  
  •  

U 2011. godini članovi KBS “Tuzla Sinbra”  osvojili su 101 zlatnu, 98 srebrnih i 156 bronzanih medalja ili ukupno 356 medalja. Na državnim prvenstvima osvojene su 42 medalje, od čega 12 zlatnih, a proglašeni su i za najbolju ekipu na dječijem, juniorskom, U 21 i seniorskom prvenstvu BiH.

– Ekipni smo prvaci države u katama i borbama za seniorke, te u katama za juniorke. Titule državnih prvaka ponijeli su: Mirsada Suljkanović, Amila Fazlić, Ajna Vuković, Denis Bećirević i Maja Kolanović, s tim da su Fazlićeva i Vukovićeva prvakinje i u konkurenciju U 21 – saopšteno je iz ovog kluba.

Najuspješnija takmičarka u 2011. godini je Amila Fazlić, koja je pored tri medalje sa državnih seniorskih prvenstava, osvojila i bronzu na Mediteranskom šampionatu U21 u Bariju, 7. mjesto na EP za seniore u Cirihu, a osvojila je i međunarodne turnire.

Najuspješnija seniorka je Mirsada Suljkanović, najuspješniji senior Nermin Sinanović. juniorka Dajana Crnoglavac, junior Semir Topalović, kadetkinja Elmedina Mustafić i Una Šerak, kadet Ahmed Mahmud, djevojčica Azra Bašić, dječak Riad Čolo, dok su najuspješniji u katama Ajna Vuković i Denis Bećirović. Najuspješniji takmičar iz reda djece sa posebnim potrebama je Boris Kasumović.

U 2012. godini KBS “Tuzla Sinbri” povjerena je organizacija 22. mediteranskog prvenstva za seniore, koje je na programu od 12. do 14. oktobra. Očekuje se dolazak 300 seniora iz 20 zemalja Mediterana.

Nažalost u 2011. godini takmičarke ovog kluba nisu nastupile na Svjetskom klupskom prvenstvu, gdje su godinu ranije osvojile titulu viceprvaka.

KBS “Tuzla Sinbra” je osnovan prije 15 godina. Tri puta smo bili seniorski prvaci Evrope, jednom juniorski prvaci, jednom viceprvaci i dva puta treći u Evropi.
Osvojili smo preko 5.500 medalja od čega 10 svjetskih, 24 evropske, 14 mediteranskih, 35 balkanskih. Kroz klub je prošlo preko 6.000 mladih, a njihovi sportisti su bili najuspješniji u BiH, Tuzlanskom Kantonu i Općini Tuzla, te dobitnici Plakete Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.