MUP TK: Pretresi na pet lokacija, pronađena droga i privedene dvije osobe

by admin
| 6:51

Postupajući po naredbi Općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Kalesija, Živinice i Srebrenik, jučer, 24.04.2015. godine policijski službenici Uprave policje – OKP PU Tuzla, Živinice, Lukavac, Kalesija i Srebrenik su izvršili pretres na pet lokacija kuća, pomoćnih objekata i automobila koje koriste N.D. rođen 1960. godine nastanjen u Mihatovićima, N.M. rođen 1984. godine nastanjen na području Lukavca, G.V. rođen 1990. godine nastanjen u Kalesiji, O.A. rođen 1984. godine nastanjen u Živinicama i B.S. rođena 1986. godine nastanjena na području općine Srebrenik.

Prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto: šest šprica sa iglama u kojima se nalaze tragovi materije koja asocira na opojnu drogu, pet posudica sa tragovima materije koja asocira na opojnu drogu, jedna pvc kesica sa tragovima praškaste materije, osam manjih paketića sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“, kao i neutvrđena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“.

Lica N.D. i B.S su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238.  KZ FBiH. O navedenom događaju je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla, dok će protiv navedenih lica nadležnom tužilaštvu biti podneseni Izvještaji o počinjenim krivičnim djelima iz čl. 238. i 239. KZ FBiH – saopšteno je iz MUP-a TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.