Šta i kako studirati: Veliki broj srednjoškolaca na Danu otvorenog Univerziteta u Tuzli

by admin
| 17:00

Veliki broj zainteresovanih srednjoškolaca, budućih brucoša iz Tuzlanskog kantona, posjetilo je danas tradicionalnu manifestaciju „Dan otvorenog Univerziteta“ u Tuzli. U potrazi za odgovorom na pitanje „Šta i kako studirati na Univerzitetu u Tuzli“ djevojke i mladići sa srednjoškolskim diplomama obišli su štandove postavljene u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli.

Tokom ove jednodnevne manifestacije budući brucoši, od profesora, asistenata i studenata mogli su doznati uslove koje nudi 12 fakulteta i Akademija dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli. Bila je ovo prilika i za promociju upisne politike za akademsku 2015/2016. godinu.

 

Tokom trajanja same manifestacije, srednjoškolci su bili u prilici upoznati se sa predstvanicima svih fakulteta/Akademije Univerziteta u Tuzli, razgovarati sa profesorima i sadašnjim studentima, te informirati se o načinu studiranja. Svaki posjetitelj imao je priliku dobiti  brošuru „Šta i kako studirati na Univerzitetu u Tuzli“ sa relevantnim podacima o studiranju na Univerzitetu, kao i drugi informativni materijal.

„Fakulteti i Akademija su u skladu sa raspoloživim kadrovskim resursima dostavili prijedlog za upis studenata u akademsku 2015/16 godinu. Prijedlog odluke o upisu utvrdit će Senat na narednoj sjednici planiranoj početkom maja i uputiti resornom ministarstvu na davanje saglasnosti. Predloženi broj za upis je sličan prošlogodišnjem“, kazala je prof.dr. Rejhana Dervišević, prorektor za nastavu i studentska pitanja.

Svi učenici završnih razreda koji nisu bili u prilici posjetiti manifestciju ˝Dan otvorenog Univerziteta˝ sve informacije vezane za studijske programe, odnosno načine studiranja koje nudi Univerzitet u Tuzli moći će dobiti u prostorijama fakulteta, te Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli.

(TI/untz.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.