Ljubače: U vrijeme mise provaljeno u prostorije Župnoga ureda

by admin
| 11:53

Izaslanstvo Gradskog odbora HDZBiH Tuzla koje su činili Ivica Kovačević, predsjednik, Danijel Nikolić, tajnik i Dražan Vilušić, predsjednik MZ Ljubače je posjetilo župnika župe Morančani vlč. Marijana Orkića s ciljem da se podrobnije upozna s posljednjim slučajem provale u prostorije Župnoga ureda Ljubače.

Naime, nepoznati su počinitelji provalili u prostorije Župnoga ureda u nedjelju, 20. 4., u vrijeme trajanja mise, te tom prigodom pričinili značajnu materijalnu i financijsku štetu.

Velečasni Marijan Orkić je izrazio bojazan, ali i zabrinutost zbog učestalih krađa koje se događaju u ovome tuzlanskome naselju. Naime, Ljubače su već godinama na meti kradljivaca i kriminalnih skupina koje bez ustručavanja nasrću  na privatnu imovinu mještana ove mjesne zajednice. Strah i osjećaj nesigurnosti već su se odavno uvukli među mještane koji se sve rjeđe odlučuju ostaviti prazne domove pa čak i na par sati. Jednako tako, isti taj strah i osjećaj nesigurnosti praćeni slabim rezultatima policije i nemoći u otkrivanju počinitelja sve češće ubrzavaju odluku lokalnog stanovnštva o napuštanju svoje rodne grude u potrazi za boljim životom.

Izgubljena vjera u policiju, institucije države i pravdu općenito, dovode do toga da mještani rijetko i prijavljuju ovakve i slične slučajeve. Iz tih razloga župljani, kako je istaknuo vlč. Orkić, barem očekuju veću prisutnost policije na ovom području i jasnu odlučnost u pronalasku počinitelja ovih kaznenih dijela – saopšteno je iz HDZBiH Soli.

Od 2011. godine odo četvrti slučaj prvoale u Župni ured Ljubače.

(Tuzlainfo)