GIPS Tuzla: Eletronske Bus kartice mogu se preuzeti od sutra, u upotrebi od 1. maja

by admin
| 17:32

Korisnici usluga Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla od 1. maja 2015. godine plaćat će svoju vožnju elektronskim Bus karticama.

Putnici koji su podnijeli zahtjev za izdavanje mjesečne Bus kartice moći će svoje kartice preuzeti i dopuniti od 21. aprila 2015. godine u jednom od dva prodajna mjesta GiPS-a ulici Bosne Srebrene u zgradi Zavoda za zapošljavanje (Biro) i na adresi Prve inžinjerske brigade bb, drugi sprat u “Titanik”zgradi.

Putnici Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla koji još uvijek nisu predali Zahtjev za izdavanje mjesečnih Bus kartica, moći će od 21. aprila u jednom od dva spomenuta prodajna mjesta izvaditi svoju mjesečnu Bus karticu na licu mjesta i izvršiti njenu dopunu za mjesec maj. Svaku narednu dopunu svojih mjesečnih Bus kartica putnici će vršiti u Tobacco shopovima i Tobacco Press shopovima.

Kako bi se izbjegla eventualna gužva, uporedo sa elektronskim sistemom naplate mjesečnih karata, za mjesec maj važit će i stari sistem naplate karata, odnosno putnici će od 27. aprila moći kupiti i papirne kupone za svoje mjesečne karte.

-Ukoliko su putnici podnijeli lično Zahtjev, svoju mjesečnu Bus karticu će podići na onom prodajnom mjestu gdje su i predali Zahtjev. Ukoliko su Zahtjev podnijeli putem web stranice, putnici će podići mjesečnu Bus karticu na onom mjestu koje su naznačili u Zahtjevu – ističu iz GIPS-a.

Radno vrijeme prodajnih mjesta GiPS-a je od 08 do 20 sati. Mjesečna Bus kartica se izdaje na isti način i ima istu funkciju kao i dosadašnja mjesečna karta. Izdaje se na ime i prezime korisnika i ne može se prenositi na druga lica. Utvrđena cijena za izradu mjesečne Bus kartice je 5 KM, a cijena mjesečne dopune ostala je ista.

Više informacija o tome na koji način možete izvaditi i koristiti svoju Bus karticu možete pročitati na www.gipstk.com ili pozvati brojeve telefona 035 366 100 i 035 554 301.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.