Porezna uprava FBiH: U Tuzli javna prodaja zaplijenjenih objekata, vozila, bijele tehnike…

by admin
| 19:27
Porezna uprava Federacije BiH, Kantonalni porezni ured Tuzla organizuje prodaju zaplijenjene imovine radi namirenja dužnih poreznih obaveza putem javne aukcije i direktne prodaje.

Javna aukcija idDirektna prodaja će se održati 23.04.2015. godine u 10 i 11 sati u zgradi Porezne uprave Federacije Bosne i ercegovine – Kantonalnog poreznog ureda Tuzla (Rudarska 72).

Na javnoj aukciji će se naći varilica, blister mašina za pakovanje tableta i kapsula i putničko motorno vozilo Mercedes-Benz,

Putem direktne prodaje prodavat će se zaplijenjena imovina: alati, poslovne zgrade, zemljišne parcele, radionice, putnička i teretna motorna vozila, razne mašine, sanitarije, tehnička oprema i drugo. 

U zavisnosti od vrste dugovanja po osnovu javnih prihoda koje porezni obveznici dužnici nisu izmirili u propisanim rokovima, finansijska sredstava koji se ostvare od javne prodaje zaplijenjene imovine uplatit će se Federalnom zavodu PIO/MIO, Federalnom zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja, Federalnom zavodu za zapošljavanje i u budžet i drugim potražiocima.

Spisak koji uključuje nekoliko stotitna artikala i vrsta roba  koje će biti dio javne prodaje je širok, a možete ga pogledat OVDJE.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.