Znanje i ideje na jednom mjestu: U Tuzli počeo Sajam malog biznisa

by admin
| 13:02

U maloj sali SKPC-a „Mejdan“ danas je počeo prvi Sajam malog biznisa Tuzla (SaMBiT) na kojem svoje proizvode i poslovne vještine predstavlja oko 200 izlagača i predavača iz cijele Bosne i Hercegovine.

Grad Tuzla otvara novu stranicu u sajamskoj kulturi i borit će se tako protiv problema nezaposlenosti. Kreator i organizator Sajma jeste Služba za razvoj i poduzetništvo Tuzle.

Prema riječima šefa službe Vedrana Lakića, ka organizaciji Sajma vodila ih je velika nezaposlenost u državi.

-Želja nam je da od Tuzle napravimo brend i da od nje sve počne, ističe Lakić i dodaje: „Tako što ćemo sve one koji se bave malim biznisom zamoliti da svoje znanje prenesu onima koji to žele da rade.“

SaMBiT se od ostalih sajmova razlikuje i po tome što je edukativnog karaktera. Od 16. do 18. aprila koliko traje Sajam bit će organiziran i bogat kulturno muzički program kao i radionice na temu kako se zaposliti, napisati biznis plan „Razvijanja odnosa s kupcima“, primjeniti informacione tehnologije u poduzetništvu, tako da posjetioci u svakom trenutku mogu naučiti nešto novo i zabaviti se.

Tokom sajma bit će održane tribine gdje svi zainteresirani mogu saznati kako pokrenuti posao i da procedura oko otvaranja malog biznisa nije komplikovana.

Ovo je također prilika da ljudi s idejama približe svoje proizvode širokoj populaciji, otvarajući vrata mogućnostima koje dolaze iz kreativnosti za koje nisu potrebna velika materijalna ulaganja.

Sajam je i prodajnog karaktera što znači da ovdje možete pronaći razne rukotvorine, suvenire, unikatni nakit, prerađevine voća i povrća, meda, biljne proizvode, mliječne prerađevine i još mnogo toga.

Program sajamskih aktivnosti pogledajte OVDJE.

(Tuzlainfo / Majda Hodžić)