Revija poslovnih ideja: Sutra u Tuzli počinje “Sajam malog biznisa”

by admin
| 11:16

Danas je u prostorijama Gradske uprave Grada Tuzla, održana press konferencija povodom održavanja Sajma malog biznisa koji će u Tuzli trajati u periodu od 16. do 18. aprila.

Vedran Lakić, šef Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla, na početku izlaganja je rekao da Sajam ima cilj prezentirati reviju poslovnih ideja koje se mogu realizirati sa malim ulaganjima i time pomoći mnogim nezaposlenim i obespravljenim radnicima.

-Na prvoj reviji poslovnih ideja za građane koji traže posao i mogućnost za dodatnu zaradu, predstavit će se 150 izlagača i 50 predavača, jer Sajam u Tuzli akcenat stavlja na edukaciju i prenošenje znanja, kako bi se građani koji traže posao, putem edukativnih i stručnih predavanja, upoznali sa potencijalnim poslovnim idejama, a u kojima mogu potražiti poslovnu priliku za sebe i svoju porodicu.

Sajam će pratiti bogat kulturni program, pozorišne predstave, koncerti narodne muzike i nastupi kulturno-umjetničkih društava, a učenici osnovnih i srednjih škola će organizirano posjetiti Sajam u sklopu edukacije i razvijanja senzibiliteta za poduzetničku kulturu.

Hajdeja Rastoder, predsjednica Udruženja nezaposlenih TK, prisutnim novinarima je govorila o značaju i potencijalima ove manifestacije, te naglasila da svi posjetioci mogu dobiti korisne informacije o mogućnostima  pretvaranja sopstvenih poslovnih ideja u male biznise.

-Svako za sebe može odabrati koje predavanje želi posjetiti i na konkretnim iskustvima se podučiti mogućnostima pokretanja malog biznisa.

Predavanja o malim biznisima će biti adekvatno medijski predstavljena, tako da će se pored posjetilaca u Tuzli, i javnost u Bosni i Hercegovini, putem dostupnih materijala, okoristiti o znanje o pokretanju malih biznisa. Time će, rečeno je na današnjoj press konferenciji, tuzlanski Sajam biti od koristi za Bosnu i Hercegovinu i za regiju.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo interesovanjem javnosti za projekat Sajma malog biznisa u Tuzli, u zemlji i regiji, budući da su svi vodeći mediji prepoznali ideju Sajma kao svojevrsnu intervenciju ka socijalnim problemima i njihovom prevazilaženju kroz vlastitu invenciju i kreativnost.

Na Sajmu će se pojaviti izlagači i predavači iz cijele Bosne i Hercegovine, a očekuje se i dolazak gostiju iz susjednih država.  

Uprava Druge srednje škole iz Cazina obavijestila je Gradsku upravu Tuzla da će ekskurzija učenika iz ove škole posjetiti Sajam malog biznisa u Tuzli, s obzirom da učenici u nastavnom programu imaju predmete iz oblasti malog biznisa.

(TI)