Dobili prethodnu saglasnost: Visoka škola eMPIRICA otvara studij i Tuzli

by admin
| 16:51

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju prethodne saglasnosti  Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA sa sjedištem u Brčko distriktu BiH, za organizovanje studija na području TK odjeljenja Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija.

Saglasnost je data na osnovu mišljenja Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, čija je Komisija za ocjenu o ispunjavanju uslova za osnivanje i početak rada, dostavila Ministarstvu pozitivan izvještaj.

eMPIRICA ima sjedište u Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine, a studij na području Tuzlanskog kantona moći će organizovati od akademske 2015/2016. godine.

Kako su istakli iz ove akademije,  akademija će biti smještena u Tuzli, a studenti će moći birati visokoškolsku ustanovu koja im nudi dvojnu BiH i evropsku diplomu i priznate industrijske ICT certifikate.

Sa tekućom akademskom školskom godinom u Tuzli je počela sa radom Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla, koja je prva privatna visoka škola u Tuzlanskom kantonu.

Kako saznajemo, Vladi Tuzlanskog kantona zahtjev za davanje prethodne saglasnosti za organizovanje studija u Tuzlanskom kantonu podnijelo je i jedna visoka škola koja sjedište ima u bh. entitetu RS.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.