“Popij čaj za Tuzlanskog pujdu”: U subotu nova akcija za pomoć psima lutalicama

by admin
| 8:04

Aktivisti, volonteri  i ljubitelji pasa iz Tuzle su 18. januara ove  godine inspirisani radom volontera iz drugih zemalja širom svijeta odlučili i napravili akciju u našem gradu pod nazivom: “ Popij čaj za Tuzlanskog pujdu”.

-S obzirom na to, da je prvobitna akcija uspješno realizovana, i da su građani i građanke Tuzle reagovali jako pozitivno i odazvali se našoj prvoj akciji, odlučili smo da napravimo još jednu istu akciju. Naime, riječ je o akciji koja će se održati u subotu 18.04.2015.godine u trosatnom druženju, gdje ćete moći popiti čaj, a sav prihod od istog ide za pomoć psima lutalicama. Ukoliko ipak ne pijete čaj, tu će biti volonteri koji će sakupljati hranu, zdjelice, dekice, “marku–dvije” za sve napuštene pse. Ako ste ikada razmišljali pomoći na bilo koji način ovim divnim bićima pozivamo vas na čaj u Caffe “Urban BeaTZ Lounge Bar” u subotu 18.aprila od 12:00 do 15:00 sati – ističu organizatori.

Oni koji se odluče učestvovati u akciji, trebaju ponijeti  stari hljeb, kesicu riže ili makarona, konzervicu, dekicu, zdjelicu, plišanog medu ili toplu riječ za sve volontere koji bezgranično pomažu ovim životinjama.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.