Pripreme za obavezni program predškolskog odgoja: Obuka za 65 nastavnika iz TK

by admin
| 12:51

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona Tuzla i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta nastavljaju sa realizacijom projekta  „Obrazovanje po mjeri djeteta u TK-BiH na putu ka EU“ uz veliku i nesebičnu podršku partnerske organizacije Save the Children. 

U vremenu od 3. aprila do 9. maja 2015.godine u prostorijama Pedagoškog zavoda TK Tuzla biće provedena sedmodnevna obuka za realizaciju Obaveznog programa predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u osnovnu školu.

Obuci prisustvuje 65 nastavnika sa područja TK od čega su 40 profesora bez zaposlenja i 21 profesor/ica razredne nastave iz škola koji ove školske godine vode prvi razred, četiri odgajatelja iz predškolskih ustanova TK.

 

Zbog nedostatka profesora predškolskog odgoja na području TK za realizaciju Obaveznog programa predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u osnovnu školu obuci prisustvuju profesori razredne nastave bez zaposlenja koje su nominovale predškolske ustanove TK, dok su u općinama gdje predškolske ustanove ne postoje nominaciju izvršile općinske službe.

Obuka je započela 3. i 4 aprila u prostorijama Pedagoškog zavoda TK Tuzla, nastavljena je prošlog vikenda 11. i 12. aprila, a nastavak je od 7.-9.maja 2015. godine čime bi se završila sedmodnevna obuka, a polaznici stekli neophodne kompetencije za rad s djecom predškolskog uzrasta kao i kompetencije neophodne za rad s roditeljima kroz razvijanje partnerstva sa porodicom.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.