Prioritet gradskih vlasti u 2015.: Nastavak sanacije komunalne infrastrukture u Tuzli

by admin
| 15:44

Kako je predviđenim projektima planirano sanacija gradske komunalne infrastrukture u tekućoj godini će biti jedan od prioritetnih ciljeva u Tuzli – saopšteno je iz službi grada Tuzla.

Tim povodom i danas je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, obišao nekoliko lokaliteta na kojima se izvode radovi, na izmjeni vodovodnih i kanalizacionih instalacija te sanacija ulica.

Pored navedenih aktivnosti koje se realizuju u ulici Petra Kočića, gradonačelnik Imamović je obišao i gradilište u zoni UKC-a Tuzla, gdje su u toku radovi na izgradnji prve faze parkinga, od ukupno predviđenih 150 mjesta koje će biti izgrađene kroz tri faze.

Sredstva za ovaj projekat su obezbijeđena iz vlastitih prihoda JKP Saobraćaj i Komunikacije, koja im je odobrila Općina Tuzla, bez ikakvih kreditnih zaduženja.

Prema riječima nadzornika gradilišta, koji su na licu mjesta gradonačelnika Imamovića upoznali sa trenutnim aktivnostima, ukoliko se nastave povoljni vremenski uvjeti, projekti će biti završeni u planiranim rokovima, što će građanima omogućiti nesmetanu saobraćajnu komunikaciju na pomenutim lokacijama.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.