Tužilaštvo TK: Zbog 20.000 KM ubio komšiju, tijelo sakrio i posuo krečom?

by admin
| 15:10

Postupajući tužilac Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona je Kantonalnom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za Mensuda Ahmetovića (33), nastanjen u Sapni, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo iz koristoljublja u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija i krivičnim djelom iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja TK.

 

Postoji osnovana sumnja da je Ahmetović 29. marta ove godine automobilom prevozio Vahidina Islamovića iz pravca Sapne do Živinica, te je, kada su stigli do mjesta Maline u blizini Živinica, zaustavio automobil i iz pištolja ispalio veći broj hitaca u Islamovića u predjelu grudnog koša i stomaka i nanio mu povrede od kojih je Islamović odmah podlegao.

Nakon toga je iz jakne oštećenog uzeo novac u iznosu od oko 20.000 KM. Njegovo tijelo je odvukao u kanal pored željezničke pruge u blizini magistralnog puta M-18, posuo ga krečom i prekrio staklenom vunom i daskama.

 Tijelo ubijenog je pronađeno u jutarnjim satima 9. aprila ove godine. Po nalogu ovog Tužilaštva pripadnici MUP-a TK su obavili niz različitih istražnih i operativnih radnji na terenu ,a također su urađena i određena vještačenja kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ubistva.

Izvršeni su pretresi objekata i automobila na više lokacija na području Tuzlanskog kantona, a u saradnji sa Centrom javne bezbjednosti Zvornik su izvršeni pretresi i na tom području, kada je i pronađen ukradeni novac i poluatomatska puška koju je imao osumnjičeni.

Osumnjičeni je jučer lišen slobode, te je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i danas ispitao osumnjičenog.

U ovom predmetu je u toku niz različitih istražnih radnji.

(TI)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.