Realizacija infrastrukturnih projekata: Gradonačelnik Imamović obišao gradilišta

by admin
| 16:48

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, u prisustvu Kemala Kurevića, rukovodioca Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, danas je obišao nekoliko lokaliteta, na kojima se izvode mašinski i građevinski radovi na širenju vrelovodne mreže i toplifikacije, te sanacije ulica.

Riječ je o gradilištima u MZ Šićki Brod, gdje se projektom priključenja individualnih objekata na sistem daljinskog grijanja predviđa ulaganje od 733.848,60 KM, i MZ Bukinje gdje je za projekat toplifikacije naselja Kolone i Divkovići planirano ulaganje u iznosu od 2.598.099 KM.

Tokom posjete pomenutim MZ gradonačelnik Imamović je odao počast palim borcima na spomen obilježju u naselju Kolone, MZ Bukinje, te posjetio gradilište objekta prvog Centra za autizam u Bosni i Hercegovini.

Po povratku sa gradilišta gradonačelnik Imamović je posjetio i Javnu zdravstvenu ustanovu Ambulanta Bukinje, gdje je razgovarao sa osobljem i pacijentima.

U okviru svog današnjeg obilaska gradilišta gradonačelnik Imamović je posjetio MZ Tušanj gdje se izvode radovi na sanaciji ulice Meše Selimovića, projekta čija je vrijednost ugovorenih radova 125.368.59 KM.

Prilikom obilaska navedenih gradilišta građani su iskazali zadovoljstvo realizacijom radova i projekata na izgradnji komunalne infrastrukture čime će biti u velikoj mjeri poboljšani životni uvjeti u ovim naseljima, a među njima je i Udruženje žena Romkinja «Bolja budućnost» čije prostorije se nalaze u ulici Meše Selimovića – saopšteno je iz službi Grada Tuzla.

(TI)