Sutra na “Telexu”: Veselom olimpijadom se obilježava Međunarodni dan „djece ulice“

by admin
| 12:49

Udruženje “Zemlja djece” iz Tuzle, tradicionalno obilježava Međunarodni dan „djece ulice“, te će i ove godine 10.4.2015. godine (petak) biti organizovana cjelodnevna manifestacija takmičarskog karaktera pod nazivom „Vesela olimpijada“.

-Učešće na Olimpijadi će dati ekipe od 10 učenika iz 7 osnovnih škola općine Tuzla. Cilj je uključiti u aktivnosti kako učenike urbanih škola, tako i učenike ruralnih škola. Stoga su pozivnice upućene prema OŠ Kiseljak, OŠ Podrinje, OŠ Poljice, te OŠ Novi Grad, OŠ „Sjenjak“ i OŠ Kreka. Posljednju,  osmu ekipu na „Veseloj olimpijadi“ činit će djeca koja borave u Dnevnom centru za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici i koja su u riziku da to postanu – saopštili su iz “Zemlje djece”.

 U okviru sportsko-rekreativnih aktivnosti na Olimpijadi, timovi će se takmičiti u igrama poput stonog tenisa, košarke, skokova u vreći, povlačenju konopca, brzom jedenju šampite itd.

 Otvaranje manifestacije, sa prikladnim kulturno-zabavnim programom, planirano je u 11:30 sati, na stadionu „Telex“. U slučaju loših vremenskih uslova, aktivnosti će biti realizovane u sportskoj sali O.Š. „Novi Grad“, Tuzla, u planiranom vremenskom okviru.

(TI)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.