FK Sloboda: Danas protiv Slavije, pobjeda za bijeg iz donjeg dijela tabele

by admin
| 6:53

Svoj premijerligaški put tuzlanski “crveno-crni” nastavljaju današnjom utakmicom, kada od 16. 30 sati dočekuju Salviju.

“Učinićemo sve da dobijemo ovaj meč. Posebno je to važno nakon poraza od Širokog gdje smo imali priliku da se neporaženi vratimo kući”, ističe napadač Sulejman Krpić.

Kako kaže, Slavija je neugodan protivnik, ali ni loši vremenski uslovi ni njihov kvalitet neće spriječiti njega i saigrače da ponovo obraduju Tušanj:

“Biće teško, ali spremni smo na sve. Tri boda su prioritet. Vremenski uslovi će učiniti svoje da i teren bude blatnjav, ali ekipa je pripremljena i na takve stvari. Ovu polusezonu otvorili smo odlično i očekujem da i nakon Slavije nastavimo u istom ritmu.”.

Crveno – crni su šeriod nakon jučerašnjeg poslijepodnevnog treninga proveli u karantinu u Hotelu Tuzla. Atmosfera u timu pred duel sa popularnim Sokolovima je odlična, a jednini fudbaleri koji su upitni za današnji meč su Efendić i Ahmetović koji su se povrijedili na poslejdnjim treninzima treningu.

Musemić već od ranije neće moći računati na Moranjkića.

Sloboda u utakmicu ulazi sa 10. pozicije i sa 19 bodova, dok gosti imaju tri više. Ostvare li Tuzlaci šestu pobjedu u prvenstvu, a treću u proljetnoj polusezoni, pridružit će se ekipama u sredini tabele.

(TI)