Medicinska škola u Tuzli: Obilježena 61. godišnjica rada, promovisan spot školske himne!

by admin
| 19:29

Danas (07.04.) u prepunoj sali Narodnog pozorišta u Tuzli, održana je Svečana akademija povodom 61. godišnjice rada i postojanja Srednje medicinske škole u Tuzli.

Ove godine cjelokupnu organizaciju manifestacije preuzeli su učenici škole u sklopu projekta „Terminalni proces“, a uz podršku Vijeća učenika.

Publika je uživala u jednosatnom programu koji je bio ispunjen bogatim kulturno-umjetničkim izvedbama članova recitatorske, folklorne, ritmičke i muzičke sekcije škole. Vrhunac ove manifestacije bila je premijera pjesme i spota pod nazivom „Medicinska blues“, koja će u budućnosti predstavljati himnu škole.

Izvedba tekstom i melodijom asocira na pjesmu Zabranjenog pušenja „Zenica blues“, koji su za ovu manifestaciju podržali učenike škole video čestitkom.

„Promovirani spot ‘Terminalni proces’ pozdrav je najkvalitetnije i najmnogoljudnije generacije koja je vannastavnim angažmanom, učešćem u raznim projektima i aktivnostima proslavila školu širom Tuzlanskog kantona i zemlje. “, izjavila je mr.sci Jasna Hadžiselimović, direktorica Srednje medicinske škole u Tuzli.

Za 61. godinu svoga rada i postojanja, ova škola iznjedrila je mnoge generacije koje ponosno nose titule doktora i medicinskih radnika svih profila širom zemlje i svijeta. Danas broji preko 2.000 učenika koji nastavu pohađaju u šest smjerova, a koja se tehnički izvodi u tri objekta.

Podršku organizaciji ove manifestacije pružile su i društveno odgovorne kompanije : Turistička agencija „Golden Tours“, „Pivara Tuzla“ i JU Narodno pozorište Tuzla.

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook Fan stranici.

(TI)

https://www.youtube.com/watch?v=d0yJjC2F1w0

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.