Poznato ko je pucao na Kodžagu: Predložen jednomjesečni pritvor za Admira Zulčića!

by admin
| 12:06

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Admira Zulčića (44), nastanjen u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva u sticaju s krivičnim djelom o nabavljanju, držanju i nošenju oružja.

 

Zulčić je osumnjičen da je 3. aprila ove godine telefonom pozvao Emira Kodžagu iz Tuzle da se sretnu kako bi raspravili određene nesuglasice.

On se automobilom dovezao do njegove zgrade, koja se nalazi u blizini supermarketa Bingo u tuzlanskom naselju Sjenjak na veoma frekventnoj lokaciji. Tada je Zulčić prišao na razdaljinu od 15 metara iz pištolja ispalio nekoliko hitaca prema Kodžagi.

Bježeći, Kodžaga je i sam ispalio hitac iz pištolja u zrak, da bi Zulčić prema njemu ispalio je još nekoliko hitaca.

Povrijeđenih osoba nije bilo. Zulčić je pobjegao s mjesta događaja, ali se dan poslije predao pripadnicima MUPTK-a.

Policija je izvršila kriminalističku obradu i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predala osumnjičenog u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istraga je u toku, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

(TI)