‘Zlatna karika’: Prezentiran Projekat uprave kojim će Sloboda postati stabilan klub

by admin
| 4:06

Uprava Fudbalskog kluba Sloboda jučer je održala sastanak sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i njegovim saradnicima, te predstavnicima SD Sloboda Tuzla. Tema sastanka je bila trenutno stanje u FK Sloboda Tuzla i prezentacija Nacrta projekta ”Zlatna karika”.

 

Na osnovu trenutne situacije u FK Sloboda, sadašnja Uprava kluba koju vodi predsjednik Azmir Husić odlučila ja izraditi Nacrt projekta kako vidi klub do njegove ”Platinaste” godine 2019. i  proslave 100-tog rođendana. Poučeni iskustvom nakon ulaska u Premijer ligu BIH, na osnovu naslijeđenog i trenutnog stanja, opšti je zaključak da je ponuđeni PROJEKT ”ZLATNA KARIKA” jedini pravi način da klub postane stabilan i cijenjen u BiH i Europskim okvirima.

Zašto ”ZLATNA KARIKA”?

Zbog vezanog perioda od 4 godine sa zaključkom u Zlatnoj 2019. godini.

Upravo ovih dana, paralelno sa takmičarskim dijelom u Premijer ligi BiH, klub je predao i svu potrebnu dokumentaciju za Licencu N/F saveza BiH za sezonu 2015/16, jer smo sigurno da ćemo i iduću sezonu biti dio elitnog takmičenja naše države.

Predsjednik Azmir Husić je preuzimanjem kluba 14.02.2013. godine zaustavio njegov pad u ponor, da bi trijumfalno bio izboren povratak u Premijer ligu BIH 31.05.2014. godine, uz maksimalnu podršku Grada Tuzle, Gradskog vijeća i Gradonačelnika Jasmina Imamovića – saopšteno iz kluba sa Tušnja.

(TI) 

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.