CCI: Od zastupnika u Skupštini TK tražimo da podrže Zakon o obrazovanju odraslih

by admin
| 4:49

Centri civilnih inicijativa (CCI) danas (04.04.) u Tuzli organizuju uličnu akciju koja će se održati u periodu od 12:00-15:00 sati u pješačkoj gradskoj zoni Korzo, ispred Šarene džamije (prekoputa Pekare Hukić).

Cilj je pozvati zastupnike Skupštine Tuzlanskog kantona da podrže donošenje Zakona o obrazovanju odraslih TK na sjednici Skupštine koja je zakazana za ponedjeljak 06.04.2015. god. i na taj način prepoznaju značaj važnog zakona od kojeg veliku korist mogu imati građani i privreda Tuzlanskog kantona.

-Smatramo da će usvajanje kvalitetnog Zakona o obrazovanju odraslih u Tuzlanskom kantonu unaprijediti sistem obrazovanja, te stimulativno djelovati na mobilizaciju raspoloživih resursa u borbi protiv nezaposlenosti i siromaštva, kroz sistemsko uređenje oblasti obrazovanja odraslih omogućavajući povećanje znanja, vještina i kompetencija svim građanima, a posebno nezaposlenim osoba – ističu organizatori.

Donošenjem navedenog zakona o obrazovanju odraslih poslodavcima će biti omogućeno da na jednostavniji i brži način dođu do kvalifikovane i stručne radne snage potrebne za povećanje obima poslovanja, a nezaposlenima će biti osiguran povoljan ambijent za formalno i neformalno obrazovanje, obuku i prekvalifikaciju.

CCI poziva zastupnike Skupštine TK da bezuslovno podrže Prijedlog Zakona o obrazovanju odraslih i na taj način prepoznaju značaj obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja u Tuzlanskom kantonu od kojeg veliku korist mogu imati građani i privreda TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.