Pucnjava na Sjenjaku: Nije bilo povrijeđenih, meta napadača Emir Kodžaga

by admin
| 19:22

U tuzlanskom naselju Sjenjak večeras je došlo do upotrebe vatrenog oružja, a u ovom obračunu nije bilo povrijeđenih.

Uviđaj trenutno obavljaju tuzlanski inspektori i pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, a događaj je uznemirio mještana Sjenjaka, jer se obračun dogodio na prilično frekventnom dijelu grada. Iz MUP-a TK za Bportal.ba potvrdili su da se incident dogodio, ali zbog istrage koja traje, nisu davali više informacija.

-Došlo je do upotrebe vatrenog oružja i trenutno pripadnici MUP-a TK vrše uviđaj-rekao je operativni dežurni MUP-a TK za Bportal.ba.

Policija trenutno na mjestu ograđenom žutom trakom traži čahure po obližnjem travnjaku i trotoaru, a čeka se i odluka o tome da li će nastavak istrage vršiti sektor Krim policije ili će na mjesto incidenta izaći dežurni kantonalni tužitelj.

Kako je prenijelo nekoliko portala, a prema nezvaničnim informacijama meta nepoznatih napadača bio je Emir Kodžaga zvani Kodžo, koji je u ranijim akcijam MUP-a TK privođen, te osuđivan zbog trgovine drogom.

Svjedoci ovog događaja ispričali su nam da je u pucnjavi učestvovalo više ljudi, te da se čulo nekoliko pucnjeva. Zabrinjavajuće je i to što se na mjestu ovog incidenta, vrlo često na obližnjoj livadi igraju djeca.

(Tuzlainfo/Bportal.ba) 

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.