Meša Bajrić: Obilježavanje 15. maja podići na viši nivo

by admin
| 10:22

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić primio je danas predstavnike Saveza udruženja policije TK-a 1991-1995. Envera Jukanovića, Mešu Bajrića, Šemsu Softića i Ševala Bašića.

Tokom sastanka bilo je riječi o obilježavanju datuma značajnih za BiH te jačanju ugleda i statusa policijskih službenika. „Trenutno nam je imperativ stvaranje Doma policije,“ rekao je ovom prilikom predsjednik Udruženja Enver Jukanović i podsjetio da su prvi branioci u odbrambeno oslobodilačkom ratu od 1991-1995. godine bili upravo policajci.

Pored postojećih osam udruženja očekuje se, rečeno je na današnjem sastanku, da će ove godine biti formirane još tri organizacije koje će brinuti o interesima policijskih službenika.

Premijer Gutić podržao je ove aktivnosti i istaknuo da će se i pored teškog finansijskog stanja u Budžetu TK iznaći sredstva za finansiranje Saveza. Premijer Gutić podcrtao je da se ne smije zaboraviti da je „policija bila embrion stvaranja odbrane BiH“. Sastanak je bio prilika i da Meša Bajrić iznese inicijativu da se predstojeće obilježavanje 15. maja uz odgovarajuću svečanu akademiju podigne sa lokalnog na viši nivo – saopšteno je.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.