Zona UKC-a: Počela izgradnja parkinga, u narednoj fazi planirana i garaža

by admin
| 11:43

Zbog radova koji će se izvoditi na izgradnji parkinga u zoni UKC-a Tuzla, u  periodu od 01.04.2015. godine do 01.05.2015. godine, doći će do izmjene režima saobraćaja u jednoj saobraćajnoj traci u ulici Put Gradina, na dijelu ceste od izlaza iz UKC Gradina kod Klinike za dječije bolesti do “Y” raskrsnice kod Plave bolnice, koja vodi prema naselju Brčanska malta.

Tim povodom, danas, 01. aprila 2015. godine, gradonačelnik, Jasmin Imamović, je sa saradnicima obišao lokaciju, koja će radovima biti ubuhvaćena u prvoj fazi izgradnje parkinga. U izjavi za medije gradonačelnik Imamović je naveo da već dugo postoji problem parkinga, u i oko UKC-a Tuzla, te da nedostatak parking prostora stvara poteškoće i na stazama za pješake (trotoarima), što ugrožava sigurnost građana i stvara druge probleme.

“Danas smo konačno ušli u rješenje problema prve faze izgradnje parking prostora, koja se nalazi preko puta najstarije zgrade u sastavu UKC-a Tuzla. Do ljeta 2015. godine planirano je da se radovi započnu na drugoj fazi, lociranoj preko puta “Plave bolnice”, a do kraja tekuće godine u planu je da se započne i izgradnja treće faze, što će omogućiti 150 parking mjesta i zaštitu staza za pješake od bespravnog parkiranja.

Naredna faza je izgradnja garaže uz ogradu UKC-a Tuzla, što je u planu za naredne godine. Sredstva za realizaciju projekata u ovoj godini obezbjeđena su iz prihoda JP Saobraćaj i Komunikacije, koja im je odobrila općina Tuzla”.

Ovom prilikom molimo građane i vozače za razumijevanje i strpljenje, te da poštuju upute o izmjeni režima saobraćaja na navedenoj lokaciji – saopšteno je.

(TI)