Općinski sud Tuzla: Optuženi u sudnici gađao sudiju fasciklom u lice

by admin
| 13:00

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla stavilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Dalibora Mazića (41) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje u sudnici Općinskog suda Tuzla.

 

-Mazić je osumnjičen da je 30. marta 2015. godine u sudnici Općinskog suda Tuzla, kada su pripadnici sudske policije izašli iz sudnice nakon njegovog dovođenja na glavni pretres, prvo verbalno napao i psovao postupajućem sudiji, prišao mu i nastavio se ponašati naročito drsko i bezobzirno prema sudiji, te mu bacio fasciklu sa fotografijama u lice. Ovo se dogodilo na suđenju koje se protiv njega vodi po optužnici ovog Tužilaštva, također za krivično djelo nasilničko ponašanje, jer je optužen za napad na dva policajca u junu 2014. godine-kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Osumnjičeni je nakon toga lišen slobode. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Mazića.

Mazić je ranije osuđivana osoba za krivično djelo teške tjelesne povrede, a također se protiv njega vodi i pomenuti krivični postupak za nasilničko ponašanje prema dvojici policajaca.

(TI)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.