TKT Fest: Radionicu Zijaha Sokolovića obilježili smijeh i dugotrajni aplauzi (VIDEO)

by admin
| 12:24

“Javna majstorska glumačka radionica Zijaha Sokolovića” koju je glumac Zijah Sokolović održao u dva termina, onaj u 18:00 i u 20:00 sati, izazvala je različite reakcije, ali i dugotrajne aplauze prisutne publike 13. TKT Festa koji se u Tuzli održava od 27. marta.

Zijah Sokolović kao glumac, reditelj, producent, autor, profesor, predavač i ove godine je iznenadio publiku, sada na malo drugačiji način. Dvosatno predstavljanje glume iz vizure samog glumca, Zijaha Sokolovića, ali i načina na koji publika doživljava pozorište, kao i određene žanrove, Tuzlaci su ispratili interaktivnim učešćem, salvama smijeha i dugotrajnim aplauzima.

Sigurni smo da će nakon ove večeri, publika drugačije doživljavati scenski prostor, glumce, djela, predstave, ali i samog Zijaha Sokolovića, koji je na sebi svojstven način otvorio novu dimenziju gledanja i učestvovanja u pozorišnim predstavama. U pauzi između dvije izvedbe “Javne glumačke radionice Zijaha Sokolovića” promovisana je monografija o glumcu Ademu Čejvanu, autora Slavka Podgoreleca, Izdavači: Narodnog pozorišta Republike Srpske i “Besjeda”.

ečerašnji termin od 19:30 na sceni Teatra Kabare Tuzla ispuniće predstava “RAZRED” Proces Teatra iz Beograda i studenata master studija glume na Akademiji umetnosti Novi Sad (JOVANA BELOVIĆ, NATAŠA KESER, JANA MILOSAVLJEVIĆ, BOJANA MILANOVIĆ, SUNČICA MILANOVIĆ, NINA RUKAVINA, KRISTINA SAVKOV, DIMITRIJE ARANĐELOVIĆ, STEFAN VUKIĆ, BRATISLAV JANKOVIĆ) koja je na jučer završenom festivalu ARTFEST TREMA u Rumi nagrađena je sljedećim nagradama: NAJBOLJA PREDSTAVA NAJBOLJA REŽIJA (Radoslav Milenković) NAJBOLJA ŽENSKA ULOGA (Kristina Savkov) NAJBOILJA MUŠKA ULOGA (Dimitrije Aranđelović)

Rezervacije ulaznica i informacije na 035/264-733

(TI)

 https://www.youtube.com/watch?v=QQQw06F_T6M

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.