Otvoren Tuzla Info centar: Usluge svih javnih preduzeća na jednom mjestu

by admin
| 6:43

Jučer je u Tuzli otvoren prvi Tuzla Info centar, koji se nalazi u centru grada na Kapiji, u ulici Turalibegova br.1.

Na samom otvaranju gradonačelnik Imamović je napomenuo da su građani Tuzle, poništenjem privatizacije nekoliko javnih preduzeća, povratili svoje  pravo na raspolaganje javnim dobrima koja se nemogu i nesmiju privatizirati. Tuzla Info centar je nastavak prakse kreiranja povoljnijeg ambijenta za život građana.

Unutar ovog modernog centra, koji je prvi ovakve vrste u regionu, građanima su na raspolaganju usluge Javnih preduzeća: Vodovod i Kanalizacija, Centralno grijanje, Komunalac, Komemorativni centar, Saobraćaj i Komunikacije te Javne ustanove Naše dijete Tuzla.

Osnovna karakteristika i prednost Tuzla Info centra je mogućnost plaćanja usluga pobrojanih JP, dok će JU Naše dijete građanima pružati samo informativne usluge a naplatu će i dalje vršiti putem banaka.

Otvaranjem ovog centra, građanima je u savremenom i modernom ambijentu omogućeno lakše, brže i jednostavnije informisanje o mogućnostima i radu pomenutih JP, a najveća prednost je što se sve nalazi na jednom mjestu, tj u istom objektu – saopšteno je.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.