Nisu glasali za prijedlog budžeta: Je li DF pozicija ili opozicija u Tuzlanskom kantonu?

by admin
| 20:50

Četiri ministra iz Demokratske fronte na današnjoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona nisu glasala za usvajanje Prijedloga budžeta za 2015. godinu, potvrđeno je za Faktor.ba.

Naime, na današnjoj sjednici je usvojen Prijedlog budžeta u iznosu od 384 miliona maraka, a ministri iz Demokratske fronte su tokom glasanja bili suzdržani. S obzirom na to da se radi o najvažnijem dokumentu u Kantonu, te da je DF dio parlamentarne većine u Tuzlanskom kantonu, tražili smo komentar premijera Bege Gutića.

– Ovo je do sada već treća odluka na Vladi koju oni osporavaju i gdje su preglasani. Želim da postavim pitanje: jesu li oni pozicija ili opozicija? Ovo je već treći put. Oni nešto opet taktiziraju. Neki dan nisu glasali za Finansijski plan Službe za zapošljavanje TK – kazao nam je Gutić.

Dodao je da su DF-ovi ministri prije nekoliko dana glasali za potpuno isti Nacrt budžeta, te da ne zna zbog čega su u međuvremenu promijenili mišljenje. Inače, Prijedlog budžeta će se u ponedjeljak, kao prva tačka dnevnog reda, naći na sjednici hitnog karaktera Skupštine Tuzlanskog kantona.

Očekuje se da će budžet biti usvojen. Ali, ako je suditi prema DF-ovom raspoloženju sa Vlade, ništa još nije sigurno. Parlamentarnu većinu u Skupštini čine SDA sa 13 poslanika, DF sa četiri, i BPS i Boljitak sa po dva poslanika. Ukoliko DF ne glasa za, Prijedlog budžeta se ne može usvojiti.

(Tuzlainfo/Faktor.ba)

 
 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.