Šićki Brod: Oprez na “autobuskoj stanici – gradilištu”, jutros povrijeđen pješak

by admin
| 16:15

Maratonsku izgradnju četiri kilometra saobraćajnice od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka, koja traje još od perioda predizborne kampanje za lokalne izbore u BiH 2012. godine, pratilo je mnogo nelogičnosti od izbora izvođača do usputnog rješavanja potrebnih dozvola i ekproprijacije zemljišta.

Međutim, ono što pored čekanja završetka radova i spore vožnje, učesnike u saobraćaju koji svakodnevno koriste spomenutu dionicu iritira, je što se odužio period u kojem se kao vozači ili pješaci kreću kroz gradilište, čime im je indirektno ugrožena i sigurnost.

Tome u prilog govori i slučaj koji je danas zabilježio naš čitatelj.

-Jutros je na mjestu gdje bi trebalo biti autobusko stajalište u Šićkom Brodu stariji gospodin (sa fotografije) izašao iz autobusa i nenadajući se da izlazi u gradilište, pao je na kamenje i porezao lice. Ako gospodin odluči da tuži odgovorne, ove fotografije i ljudi koji su bili na stanici će potvrditi šta se desilo – istakao je naš čitatelj.

Izvođača radova na spomenutoj dionici čini konzorcij: Roading d.o.o. Gračanica, Arapovac putevi, Eko Prom d.o.o. Brčko distrikt BiH i Conram d.o.o. Brčko distrikt BiH, a investitor su JP Ceste FBiH.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.