Stopama kolega iz Skupštine TK: Članovi Gradskog vijeća Tuzla povećali svoje paušale!

by admin
| 20:36

U sjenci žestokih protesta javnosti zbog nedavne odluke o povećanju primanja članovima Skupštine TK, svoja primanja su nedavno povećali i članovi Gradskog vijeća Tuzle.

Pod utiskom februarskih protesta prošle godine i paljenja zgrade Vlade i zgrade tadašnje Općine Tuzla, članovi OV Tuzla (kako se zvalo prije sticanja Grada Tuzle), svoje paušale su smanjili za 25 posto.

Nakon godinu dana, prilično tiho i bez velike pompe, pa i kritika opozicije, koja zbog toga nije zvala zajedničku press konferenciju, sličnu onoj jučerašnjoj, paušali vijećnicima u GV Tuzla su njihovom odlukom povećani za 20 posto.

Jozo Nišandžić, predsjedavajući GV Tuzla, za “Tuzla Danas” je potvrdio da je došlo do povećanja paušala, te da oni sada iznose 427,00 KM.

Podsjećamo da vijećnicima za vršenje funkcije pored paušala, koji je stalna mjesečna naknada, pripada, prema podacima iz prošlih godina, i naknada za prisustvo sjednicama Vijeća u bruto iznosu koji prelazi nešto više od 200,00  KM. Također za prisustvo radnim tijelima Gradskog vijeća Tuzla, ako je predsjednik ili član radnog tijela Vijeća, pripada im mjesečna naknada u bruto iznosu od blizu 300,00 do 600,00 KM.

Neodgovorna odluka Administrativne komisije Skupštine TK o povećanju primanja skupštinskih zastupnika, kao što je poznato, nakon brojnih reakcija sindikata, udruženja i medija je povučena.

Da li će socijalnu solidarnost sa svojim sugrađanima iz posrnule tuzlanske privrede pokazati i vijećnici, vidjet ćemo u narednim danima.

Priliku da se “predomisle” vijećnici imaju 31. marta kada će na 7.  redovnoj sjednici GV Tuzla između ostalog razmatrati i Odluku o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Tuzla.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.