BOSS: Izvršna vlast u TK-u manipuliše platnim listama budžetskih korisnika

by admin
| 12:31

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović prezentirao je na današnjoj press konferenciji originalne i ovjerene platne liste uposlenika u prosvjeti, sudstvu, tužilaštvu, MUP-u, odnosno svih uposlenika koji platu primaju iz budžeta TK, a koje dokazuju brutalnu prevaru od strane nadležne vlasti.

-Na platnim listama preko deset hiljada uposlenika – naznačeno je da su obračunata i primljena novčana sredstva iz ličnog dohotka u iznosu od 400 KM, iako ta sredstva nisu uopšte uplaćena na račune uposlenika. Navedena skandalozna prevara uposlenika od strane predstavnika izvršne vlasti – očigledno je bezobzirno nepoštivanje prava radnika koja su normirana odredbama kolektivnog ugovora o radu, ali i izvršenje krivičnog djela iz člana 280. Krivičnog zakona Federacije BiH – Povreda prava iz radnog odnosa, za koje je predviđena zatvorska kazna od godinu dana – istakao je Ajanović.

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović poziva aktuelnu vlast da što prije ispravi nepravdu počinjenu radnicima, na način da se svim uposlenicima isplate pripadajuća sredstva iz ličnog dohotka, u suprotnom u pripremi je podnošenje tužbi nadležnom sudu, kao i krivične prijave protiv odgovornih lica saopštili su iz BOSS-a.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.