MUP TK: U pretresima pronađena droga, privedene tri osobe

by admin
| 9:08

Postupajući po Operativnom planu i naredbama za pretres općinskih sudova, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su jučer, 26. marta 2015. godine izvršili pretrese stambenih, pomoćnih i drugih objekata, vozila i lica na ukupno pet lokacija na području Tuzle i općina Lukavac, Kalesija i Gračanica, kojom prilikom su slobode lišena tri lica (H.A., M.A. i Dž.D.), koja su privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

Prilikom pretresa, pronađena je i privremeno oduzeta određena količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge „marihuana“, „speed“ i „heroin“, veća količina sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje, pribor za konzumiranje opojne droge, digitalna vaga i dr.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv ukupno četiri lica će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni Izvještaji, i to protiv tri lica (H.A., M.A. i Š.S.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i protiv jednog lica (Dž.D.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo KD Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga – saopšteno je iz MUP-a TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.