Sjećanje na velikana bh. fudbala: Mladi reprezentativci BiH odali počast Mustafi Hukiću

by admin
| 18:20

Darko Nestorović, selektor U-21 reprezentacije BiH, te mladi fudbaleri Kenan Pirić i Amar Rahmanović danas su posjetili mezar i odali počast legendarnom kapitenu i treneru “crveno-crnih” Mustafi Hukiću – Huki.

Uoči fudbalskog spektakla protiv U-23 selekcije SAD – a, mladi Zmajevi iskoristili su priliku da se još jednom prisjete čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji tuzlanskog i bh. fudbala.

“Ovim putem želim da vam se zahvalim što ste svojom gestom još jednom pokazali da sjećanje na mog oca ne blijedi. Ispred porodice Hukić vam se zahvaljujem i želim vam u budućnosti mnogo sportskih uspjeha. Nadam se da ćete sutra pobijediti naše protivnike, te u svim narednim utakmicama donijeti radost svim našim navijačima”, poručio je okupljenima Jasmin Hukić, sin legendarne “Desetke sa Tušnja”.

U ime Kluba vijenac na mezar Mustafe Hukića položili su direktor Saša Vugdalić i generalni sekretar Ekrem Ibrić koji su istakli da sjećanje na legendarnog Huku nikada neće izblijediti, te da će Klub u budućnosti učiniti sve da se kroz druge aktivnosti evociraju uspomene na čovjeka koji je proslavio FK Sloboda, Tuzlu i fudbal na ovim prostorima.

(FK Sloboda)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.