Općinski sud Tuzla: Završen dokazni postupak, presuda Osmanoviću i Toriću do kraja maja

by admin
| 16:24

Pred sudskim vijećem Općiskog suda u Tuzli danas je završen dokazni postupak na suđenju Midhatu Osmanoviću i Velidu Toriću, bivšim kadrovim Stranke za BiH, koji su kao direktor ZZO-a i poslanik u Federalnom parlamentu, uzeli mito od 20.000 KM za zapošljavanje Enese Nišić.

 

Mihad Sakić, također član SBiH tokom današnjeg svjedočenja govorio je o formiranju vlasti u Tuzlanskom kantonu tokom 2013. godine, gdje je jedan od koalicionih partnera u pregovorima bila i Stranka za BiH.

Sakić je kazao da su tada SBiH pripale pozicije direktora u Šumama TK, Zavodu za zapošljavanje, Zavodu zdravstvenog osiguranja, RTV TK, Veterinarskom zavodu, Turističkoj zajednici, te da je Općinski odbor u Lukavcu dobio ZZO i Turističku zajednicu TK.

Svjedočio je i Dževdet Osmanbegović, inače predsjedavajući Općinskog vijeća SZBiH Lukavac, kazavši da optuženi Osmanović nije uticao na izbor Torića.

Završne riječi sutkinja Alma Mulabdić zakazala je za osmi april, a presuda Toriću i Osmanoviću trebala bi biti donesena do kraja maja ove godine

Inače, Osmanović i Torić uhapšeni su u akciji SIPA-e i OSA-e na djelu, kada je 26. decembra 2013. godine Osmanović uhapšen sa označenim novčanicama, koje je u hotelu Tuzla uzeo od Enese Nišić. Snimak uzimanja mita prikazan je i tokom sudskog postupka.

(TI/Bportal.ba)